Valgamaa Noortekogu tunnustas juba üheksandat korda noori ning noortesõpru, kes on oma aktiivsuse ning vabatahtliku tööga Valgamaal läbi aasta silma jäänud.

Need on inimesed, kelle eeskuju ning tegemisi on esile tõstetud märkavate Valgamaa inimeste poolt. Valgamaa aasta noor 2017 tiitli pälvis Siim Vahtra ning Valgamaa noortesõber 2017 tiitli Egle Kõvask.

“Sel aastal oli nominentide seast parimate älja valimine tavapärasest erinev. Moodustasime komisjoni, kuhu kuulusid Valga Maavalitsuse, Valgamaa Omavalitsuste Liidu, Valgamaa Noortekogu, Tankla ning Politse- ja Piirivalveameti ning Kaitseliidu esindajad, kes kõikide säravate kandidaatide seast oma valiku tegid,” selgitas Valgamaa Noortekogu esimees Triin Jaansalu, lisades “Et auhinnasaajad ei selguks vaid kandidaadi populaarsuse põhjal, otsustasimegi muuta tiitli pälvijate valimise süsteemi ning moodustada spetsiaalne komisjon.”

Siim Vahtra on aktiivne Valgamaa noor, kes õpib Valga Gümnaasiumi 10. klassis ning unistab riigikaitselisest tulevikust. Ta korraldab erinevaid üritusi ning veab teist aastat Valgamaa noorkotkaste ja kodutütarde rühma Hundid. Lisaks esindab Siim Valgamaa noorkotkaid vabariikilikel võistlustel ja üritustel ning juba 3 aastat esindab Eesti noorkotkaid Rootsi noorte talvelaagris. Kõige selle kõrvalt jõuab ta ka olla vabatahtlikuna abis Tartu maratoni spordiürituste teenindusmeeskonnas.

Egle Kõvask on Valga Gümnaasiumi huvijuht, kes oma positiivse ellusuhtumisega kõiki inimesi nakatab. Ta on olnud pea kaks aastat huvijuht ning peale tema tulekut muutus koolielu totaalselt. Koolis hakkasid toimuma mitmed huvitavad üritused, jõulupeod. Tänu tema algatusele ja suurele abile on toimunud juba kaks aastat järjest toimunud kogu linnarahvale koolis kontsert “Hingele pai”. Ta on inimene, kelle tööpäev ei lõppe siis kui lõpeb teistel koolipäev, tema tööpäev jätkub edasi kodus, kui ta on pidevas suhtluses kõigi oma kooli noortega. Eglele ei ole see esimene kord kui tema tegusid märgatakse - ta on võitnud Valgamaa aasta noortesõbra tiitli ka aastal 2015.

Valgamaa aasta noor 2017 ja Valgamaa aasta noortesõber 2017 nominentideks esitati 9 noort: Erika Kesvatera, Karl Kirt, Kristiina Saaron, Brigitta Rimm, Brendon Paidra, Siim Vahtra, Teve Rajamets, Siim Udras ja Merili Treufeldt. Noortesõbra kandidaate laekus 7: Piret Karu, Valga gümnaasiumi juhtkond, Maarja Mägi, Maria Sikk, Egle Kõvask, Olver Kaljuvee ning Anton Dontsov.

“Niivõrd suur kandidaatide hulk näitab, et maakonnas ei tule puudust nii säravatest noortest, kes peale koolis käimise ka oma kodukohta panustavad, kui ka inimestest, kes noori nende teekonnal toetavad,” sõnas Jaansalu, “Peale selle märkavad meie ümber olevad inimesed heategijaid ning annavad nendest ka julgelt teada.”

Valgamaa aasta noorte ja noortesõbra konkurssi toetab Eesti Noorteühenduste Liit, Haridus- ja Teadusministeerium ning Eesti Noorsootöö Keskus.

Jaga seda artiklit sõpradega