Otsing

Logi sisse

Valga Välk (kollases) pakkus põnevat vaatemängu. Foto: Helina Kruus.

10. oktoobril toimus Valga spordihallis võistlus saalihoki meistritiitlile. Omavahel võistlesid Venemaa, Läti ja Eesti. Paralleelselt sellega mängiti Kungla kunstmuruväljakul jalgpalli.

Ilm oli küll sügiseselt karge ja päike raatsis pilve tagant välja tulla ainult paaril korral. Küll aga olid meeleolu kuumaks kütnud vaatemängu pakkunud hoki- ja jalgpallimängijad.

Saali sisenedes märkasid mu silmad vaid esikus jalanõude virnas seisnud jalavarje. Otseloomulikult ei jäänud juba kaugelt tähelepanuta saalist kostev muusika ja kohtunike poolt vilistatud vile. Sisenesin saali, mis oli täis rahvast – pealtvaatajad ja paljudes eri värvi riietes mängurid. Kerge pabin alistas mu keha, umbes seesama närvikõdi, mida mängijad platsil tunda võivad. Aga see vaatemäng oli väärt vaatamist. Saali põrandat ümbritses must piire ja selle sees ühest nurgast teise veerev hokipall.

Vaatemäng ja ootusärevus

Vahel oli suisa nii põnev, et jäin suu ammuli vaatemängu jälgima, esitades endale küsimuse – mis järgmiseks. Põnev oli vaadata, kuidas mõlemad meeskonnad ühe pallikese pärast keppidega enam-vähem õiges suunas taovad. Ja vau-effekti tekitas nende samade keppidega trikitamine. Ühe ootamatu hetkega oli pall väravas maandunud, kostis vile ja pandi mängima muusika. Kindluse mõttes uurisin, kas saali- ja jäähokil ka mingeid suuremaid erinevusi on, ent noormehe sõnul on selleks vaid jäine mänguplats, kaitsvam riietus ning palli asemel on litter.

Kokku oli mängima tulnud kaheksa võistkonda. Nendest kolm olid Eesti võistkonnad, neli Läti ja üks Venemaa. Selleks, et saada paremini aru, mida ja kuidas tegema tuldi, uurisin Remo Kupitsalt, saalihokikoondise Valga Välk mängijalt tagamaid. Remol tekkis huvi saalihoki vastu kaheksa aastat tagasi. "Tahtsin proovida, kuna see tundus lahe. Selline kiire spordiala ja parandab füüsilist vormi." Nagu igas pallimängus, nii juhtub ka saalihokis, et keegi teeb paratamatult vea. "Peamisteks vigadeks on hokikepi liiga kõrgele tõstmine, õhku hüppamine palli saabudes ja omavaheline tõuklemine," räägib Remo. Valga saalihokitiimi suurimaks saavutuseks on mineva aasta vabariiklik kolmas koht.

Võistluse pani kinni Sharks (Venemaa), teise koha sai Ääsmäe (Eesti), kolmanda Rezeknes BJSS (Läti). Neljandale kohale mängis end Coyote (Läti), viiendaks FK Valka (Läti), järgmiseks Valga Välk, omadele jäi alla Naukšeni (Läti) ja kaheksandaks jäi EMÜ SK II (Eesti).

Reportaaži kirjutas ja foto tegi Tankla mini reporter Helina Kruus.

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net