Otsing

Logi sisse

30. märtsil toimus Valgas Pedeli jõe ääres noorte jooksusarja 6/36 esimene etapp, mille korraldajateks Valga gümnaasiumi õpilased.

Tegu on jooksusarjaga, mis koosneb kuuest etapist. Järgmine neist toimub juba 6. aprill algusega kell 18:00 Pedeli rannamaja juurest. Igal etapil on eeskuju, kes räägib oma kogemustest spordivaldkonnas ning kuidas tervislikult toituda ja trenni teha. Näiteks rääkis linnapea Kalev Härk, kes oli ka esimese sarja eeskuju, et tegeleda ei tohiks mitte ainult ühe alaga, vaid peaksime sõitma ka ratast, ujuma ja tegelema veel teistegi aladega. Oluline fakt oli ka see, et kui tõesti harrastad sportimist, siis ei ole ilm takistav tegur.

Kristo Jesse, kes on üks ideealgatajatest, tõdes, et tänapäeva noored pole enam nii aktiivsed kui vanasti. “Jooksusarja kaudu on võimalik tekitada noortes huvi spordi vastu ja kujundada sellest harjumus, millega jooksusarja lõppedes iseseisvalt jätkata,” lisab ta. Noormees tõdeb, et tänu sellele sündmusele on ta palju julgemaks muutunud. “Varem ma ei julgenud peaaegu üldse avalikult esineda ja rääkida, kuid nüüd tuleb see kordades lihtsamini.”

Populaarsem kui loodeti

Kristo räägib, et kogu mõte sai tegelikkuses alguse snapist ehk hetkepildist. “Ühel õhtul, kui ma jooksutiirult saabusin, saatsin Katarinale (idee kaasautor) snapi ehk hetkepildi, mille peale ta vastas, et ta tahab ka jooksma minna. Küsides, mis teda takistab, sain teada, et mõned autojuhid hakkavad signaali laskma, kui neiu üksi jookseb.”

Noorte kirjutatud projekt sai rahastust Valga linna noorte omaalgatuslike projektide fondist. “Esimene etapp oli imeline! Meil oli üle 45 osaleja ja kuigi jooksusari on plaanitud tegelikkuses noortele, võtsid osa ka mõned veteranid,” lisab noormees. Enar Maranit pani osa võtma noorte omaalgatuslikkus. “Nähtud on ju palju vaeva ja tulemata jätmine olnuks altvedamine,” lisab Enar.

Kristo ütleb tänusõnad oma meeskonnale, kuhu kuuluvad Katarina Kasemets, Catlin Saar, Steven Põldve, Valga gümnaasiumi direktor Andrus Murumaa ning Valga gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Riho Meri. Suur aitäh ka Valga linnavalitsusele, kes otsustas projekti heaks kiita.

Rohkem infot jooksusarjast leiad Noorte jooksusari 6/36 Facebooki lehelt.

Valga linna noorte omaalgatuslikud projektide esimesse taotlusvooru laekus kuus noorte omaalgatusprojekti, millest neli sai toetuse. Sel aastal on noortel võimalus projektidele rahastust taotleda veel kolmel korral, taotlusvoorude tähtajad on 20. mail, 22. augustil ja 21. novembril.

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net