Otsing

Logi sisse

16602362 1383608885023175 8065189808890563091 oNädalavahetusel kogunesid Valgamaa meediahuvilised noored Taheva noortekeskuses. Neid ootas ees kahepäevane Tankla poolt korraldatud meediaseminar.

Esimesel päeval noortekeskusesse jõudes, seadis Rasmus oma prioriteediks ahjudesse tuli teha. Kuna maja on puuküttega, siis olid ruumid kohale jõudes üpris jahedad. Noored said aidata kohvi ja tee vee keetmisel ning puuviljade pesemise, lõikamisega. Ühiste jõududega saadi kõigega kenasti ühele poole seminari alguseks.

Kui kõik noored olid kohale jõudnud ootas neid näksilaud koos sooja joogiga. Peale seda hakkas esimene seminariosa, kus noortele tutvustati Tankla olemust. Meile räägiti Tankla sündimise loost, millega tegeleb ja mis ühingu eesmärk. Peale mõnetunnist Tankla tutvustust, saadeti meid aga hoopis õue. Enne seda tegime väikse kohvipausi ning meile selgitati meeskonnatöö faasidest ja rollidest. 

Õues oli meile ettevalmistatud mitmed meeskondlikud ülesanded, mis nõudsid ühtse meeskonnana töötamist. Näiteks oli vaja patsi punuda, soo ületada, kinnisilmi takistusrada läbida, lillepottidest püramiid ehitada ja palju muud. Kui kella kuue paiku söögiaeg välja kuulutati olid paljudel näpud nii külmunud, et kahvli hoidmisega oli raskusi, aga keegi ei lasknud sellel ennast heidutada. Noortekeskus oli täidetud naerusuiste noortega.

Peale söömist oli lõpuks aeg ka üksteisega tuttavaks saada. Seda tegime me jututäringute abiga ning rääkisime veel sellest, mis teeb/ teeks Tankla veel lahedamaks ja noortele kutsuvamaks, kuidas seda saavutada ja mida tuleks vältida. Peale ametlikuma osa lõppu toimus filmiõhtu, kust ei puudunud ka popkorn ja snäkilaud. Öörahu ajaks oli määratud 23.30, aga siis hakkasid noored alles ennast mugavalt tundma ja lõbu jätkus vähemalt kella üheni öösel.

Järgmisel hommikul äratati kõik poti kaasi kokku lüües, poole üheksa paiku. Varsti peale seda jõudis kohale ka hommikusöök ning kohvi ja päev oli päästetud. Pärast keha kinnitamist hakkasid meil taaskord koolitused ja loengud. Noored jagati gruppidesse. Ühele grupile näidati kuidas kasutada profikaameraid ja kuidas intervjuud teha. Õnneks saime seda natuke ka praktikas katsetada.

Samal ajal toimus teisele grupile loeng artiklite kirjutamise kohta. Seal räägiti ka sellest, kuidas ennast õigesti tutvustada. Peale esimest osa oli aeg juba lõunasöögiks. Peale lõunasööki vahetasid grupid kohad ehk töötoad.

Praktilised koolitused läbi, pidime oma asjad kokku panema. Lõpetuseks toimus tänamine ja tagasisidering, kus rääkisime enda arvamusest seminari eesmärkide kohta ja sellest, mis saab edasi. Siis oligi juba aeg ennast autodesse pakkida ning iga noor läks oma koju.

Tegelikult oli ettevõtmine väga tore ning kõik said omale uusi sõpru. Suur kummardus Tankla toimekatele inimestele. Kohtume juba järgmisel seminaril!

Valgamaa noorte meediaseminar 2017 toimus projekti „Tankla TV videokaamerapargi kaasajastamine“ raames. Antud projekti raames soetati Tankla TV-le spetsiaalselt filmimiseks mõeldud kaamera JVC GY-HM170E koos lisatarvikutega: akud, mikrofon, käepide, kaamera- ja tarvikutekott, mälukaardid. Projekti kogumaksumus on 2028,59€, millest toetus moodustab 1761,6€ ja Tankla omaosalus 266,99€. 

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla projekti „Tankla TV videokaamerapargi kaasajastamine“ rahastab rahandusministeerium kohaliku omaalgatuse programmi vahenditest.

Kristiina Saag

Pildigalerii

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net