Otsing

Logi sisse

Helme valla noortetoa eestvedamisel peeti juba teist aastat järjest kevadisel koolivaheajal Ritsu spordibaasis noortekeskuste vaheline jalgpalliturniir, mis tõi kokku noored Valgamaalt ja Viljandimaalt. 

Algselt oli meeskondi registreerunud ligi kümme, kuid mida lähemale sündmus jõudis, seda enam tuli noortel muid kohustusi ette. 23. märtsil toimus Ritsu spordisaalis noortekeskuste vaheline jalgpalliturniir, milles võtsid mõõtu Tõrva, Valga, Taheva, Helme ja Karksi-Nuia aktiivsed noored, et välja selgitada kes on kõige parem jalgpallinoortekeskus.

Päeva esimeses pooles peeti kümme alagrupimängu. Mängud pakkusid häid, kui ka kirgi kütvaid emotsioone. Kohtuniku antud hoiatav kaart tõi mängudesse hoopis teise vaimu. Alagrupimängud mängitud, pakuti lõunaks maitsvat suppi. Kohe kui keha kinnitatud, läks möll platsil edasi ja siis juba kohamängudele.

Päeva kaks kõige pingelisemat mängu olid viimased mängud - 3. ja 4. koha mäng. Mäng, kus mängisid Tõrva ja Helme, oli nii pingeline ja tasavägine, et viis välja penaltiseeriani, mille võitsid auväärselt Tõrva noored.

Finaalis kohtusid Taheva ja Karksi-Nuia noored. Ei tea, kas kindlat mängu näidanud Taheva noormehed väsisid ära või Karksi-Nuia nooremehed seda plaanisid, kuid kindla võidu võtsid finaalis Karksi-Nuia noored. Võidu tõi Karksi-Nuiale seis 4:1 Taheva noorte vastu.

Väsitava, kuid häid kogemusi pakkuv ja emotsiooniderohke päev lõppes uhke autasustamisega. Kõik osavõtjad said suud magusaks ja kolm tugevaimat võistkonda ka medali kaela ning karika pea kohale tõsta. Päeva jäävad meenutama meeldejäävad ühisfotod.

Mainimist vajab ka kindlasti tubli noortest koosnev korraldustiim, kes tegid seda loovtööna. Soovitusena järgmiseks korraks korraldajatele: veidike rohkem seletada mängudega kaasnevat infot. Üldiselt oli meeldiv mängida jalgpalli ka vaheajal, tõi kodust välja ja oli pingutamist väärt üritus, osaleksin järgmine kordki.

Angela Sööt, Tõrva ANKi võistkonna kapten

 

Maiko Aim, turniiri peakorraldaja: Ritsu spordibaasis toimunud jalgpalliturniir, kus osalesid Tõrva, Helme, Valga, Taheva ja Karksi-Nuia noortekeskused, oli minu kooli loovtöö. Loovtöö idee tekkis sellest, et eelmisel aastal sai korraldatud sarnane turniir lihtsalt huvist ja põnevusest. Sellel aastal oli plaanis samasugune sündmus korraldada.

Helme valla noorsootöötaja Ülla pakkus mulle välja, et ma saaksin turniiri ka oma loovtöö teemana kasutada, mille juhendajaks Ülla ise ka oleks. Nii ma ka tegin. Ettevalmistuste poole pealt oli vaja leida kohtunik, autasustajad, punktide panijad ning võistkonnad, kes osaleksid. Turniir õnnestus vaatamata väikestele probleemidele hästi. Eks ikka sai uue kogemuse võrra rikkamaks ja järgmine aasta saab taas veelgi parema sündmuse korraldada.

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net