SORPSangaste – Otepää - Rõngu - Puka - Palupera ehk lühidalt SORPP, mis ühendab piirkonda kus pakutakse täiendavaid noorsootöö valdkonna teenused. 

SORPP nimetuse, koos vahva logoga pakkusid välja konkursi raames kõigi 5 valla noored. Loodud on ka veebileht facebookis sama nimega, mis on väga populaarne ja saanud palju klikke ja like-sid.

Koostöö algus 

Koostöö viie eelnimetatud valla vahel algas 06.10.2016. ja kestab projekt (2018 aasta) lõpuni.

Meie koostöögrupp on väga sõbralik, soe, toetav, orienteeritud noorte vajadusele, alati üksmeeles. Kõikidele meeldib koos toimetada ja tegutseda, alati ootame võrgustiku kohtumist, et veeta koos toredalt aega ja arutada edaspidist koostööd. Selle eest tahaks eriti tänada meie „võrgustikuema“ Terje Korssi, kes oma täpsuse ja hea huumorimeelega meil alati tuju tõstab. Oleme selle möödunud aasta jooksul korda saatnud päris palju.

Mida põnevat on toimunud?

SORPP Kõige populaarsemad on olnud 5 KOV-i Noortepäevad, mis on toimunud igas erinevas vallas ja on olnud väga sisutihedad ja põnevad. Oleme noorsootöötajatena püüdnud noorte huvidest lähtuda ja teha need 2 päevalised noortepäevad väga erilisteks ja huvipakkuvateks. Tundub, et on õnnestunud.

Noortepäevade raames oleme teinud erinevaid töötubasid ja kutsunud põnevaid esinejaid, samuti on meil alati olnud õhtuti diskod ja ülimaitsvad toidud. Noortepäevadel on meid külastanud töötubade raames:

Tagasisidena on saadud, et väga hästi korraldatud ja läbiviidud päevad, mille eest tänud meie vahvatel ja ennastsalgavatele noorsootöötajatele Kätlin Nukka, Mariliis Vanaisak, Kristi Sassor, Kaija Tamm ja mina Marju Karavin.

Peale noortepäevade on meil toimunud erinevaid üritusi, kus osad on muutunud järjepidevaks nagu laste jooga, kalastusring, sotsiaalsete oskuste töötoad, lastevanemate koolitused, teadus - ja robootika. Oleme läbi viinud kaks Nooruse matka. Esimene matk toimus Otepääl ja seda eelmine sügis. Sellel sügisel matkati Sangastes. Matkadel oli väga palju osalejaid.

Loodud on veebileht SORPP kus reklaamime ja jagame pilte ja infot toimunud ja toimuvatest sündmusest.

Toimunud on Ideelabor, mille raames noored kirjutasid ise projekte ja said rahastuse. Lisaks projekti kirjutamisele tuli planeeritud tegevused ka ise läbi viia.

Kuna meie, SORPP noored on olnud väga tublid ja üllatavalt aktiivsed, siis oleme neid ka premeerinud. Selleks oli meil tunnustusmatk parimatele Võhandu jõel traftiga sõites, mis oli ülilahe ja meeldis kõigile. Samuti on viidud läbi ettevõtluspäevad ja kodanikuhariduse ring, kus nihutati piire ehk sõideti ratastega koos vallavanematega läbi kõik ühinevad vallad.

Lisaks on läbitud Murdepunkt 1 grupiga. Koos noortega käisisme sel sügisel Läti Vabariigis Balvi linnas kohtumas Läti noorsootöö ja noortega. Meid oli kutsutud sünnipäevale Balvi linna noortekeskusele (meeldiv üllatus).

Tegevuste tähtsus, mõju

Projektiga on loodud hulga uusi noorte vajadustele vastavaid, mitmekülgseid, kättesaadavaid ja järjepidevaid võimalusi. Noor teab, tahab ja oskab neid võimalusi kasutada ja järjest juurde neid noori tuleb. Piirkonna lapsevanemgi on kaasatud noorsootöösse üha enam (nt matkad, sotsiaalse toimetuleku oskuste töötoad, võrgustikutöö jms). 2018.a. jätkame oma koostööga ja oleme nüüd üks vald Otepää, kuigi Rõngu ja osa Paluperast läks Tartu alla ei morgenda see meie koostööd. Oleme ikka üks tiim.

Marju Karavin
Noorsootöötaja
Otepää vald

Jaga seda artiklit sõpradega