Otsing

Logi sisse

Mini_üleelamiskursus

Valga noorte mini üleelamiskursuse korraldajateks olid kaks Valga Põhikooli noorkotkast, kes kirjutasid Valga Linnavalitsusse noorte omaalgatuse projekti. Laagri tegevust rahastas Valga linnavalitsus ning läbiviimisel oli toeks Kaitseliidu Valgamaa malev.

Koolivaheajal, 23.- 25. oktooberil toimus Valga noorte Mini üleelamiskursus vanusele 8 kuni 12 eluaastat. Kursusel õpiti palju eluks ning metsas toime tulekuks vajalikku. Näiteks õppisid kursuslased tundma söögi ja ravimtaimi, loomade jälgi, esmaabi, riietumist külmal ja soojal ajal, toidu valmistamist ja veel palju muud.

Mõlemad ööd magati köetavates telkides. Nii mõnelegi oli see esimene kogemus sellises telgis. Kütmise eest vastutasid muidugi laagri läbiviijad.

Söögi valmistas igaüks endale ise, see oli juba eelnevalt ära õpitud. Tehti fooliumi sees kartuleid, porgandit ning vorsti, mis asetati hiljem lõkkele soojenema. Lisaks sellele tehti veel lõkkel hamburgereid. Eriti vinge oli see, et iga laagriline sai ise valida, mis ta täpselt enda burgeri sisse tahab. Enamus tehti kõik korraga grillrestil, kuid oli ka neid, kes eksperimenteerisid ja tegid neid ka fooliumi sees.

Mini_lõkketoitLaagris oli kokku 22 osalejat. Enamus osalejaid olid Valga Põhikooli õpilased, kuid olid ka mõned õpilased maakonnast.

Laager lõpetati 25. oktoobri varahommikul, asjad pakiti kiiresti kokku ja sõideti Kaitseliidu Valgamaa staapi.
Noortele meeldis kõige rohkem see, et sai ise lõkkel süüa valmistada ning öösel telgis magada. Paljudel on soov veel osaleda taolises laagris.

 

Mikk Metsar

valga linn

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net