Otsing

Logi sisse

L M Kiiser

Uus kool, uus linn – kõik on uus! Nii võib enda kohta öelda Laura-Maria, kes suvel 2017 lõpetas Valga Põhikooli. Aasta tagasi valiti Laura-Maria Eesti kolme parima spordivabatahtliku hulka. Ta on panustanud vabatahtliku tööga organisatsioonides SA Valga Sport ja MTÜ Trismile, IRONMAN 70.3 Otepää triatlon, saalihoki võistlustel ja mujal.

Ma alustasin õppimist sellest, 2017 / 18. õppeaastast Tartu Kutsehariduskeskuses. Minu valitud eriala on IT-süsteemide nooremspetsialist (ISP217). Kas kahjuks või siis ka õnneks, on suurem osa minu kursusekaaslastest poisid kellele pakuvad konkurentsi 2 tüdrukut (üks neist olen mina). 

Iga uus algus on hirmutav. Kellele rohkem ja kellele vähem? Alguses ma kartsin, mis siin Tartus saama hakkab? Mida ma teen ilma vanemateta? Kuidas ma süüa teen? Mille peale raha kulub rohkem ja kui palju üldse kulutan? Palju ma taskuraha saan (ja ka vajan), et üldse ära elada? Need olulised küsimused painasid mind väga pikka aega.

L M Kiiser 2

Tänu paljudele kogemustele, vabatahtlikku tööd tehes, saan enda kohta öelda - olen väga hea kohaneja. Sügisel, oma kursusega kohtudes, laabus grupis kõik suhteliselt algusest peale - hea läbisaamine, leppimine erinevates olukordades. Harjusin ka oma kooli ja ühiselamuga umbes nädalaga ära. Ühiselamus (isegi minu üllatuseks) sain ma väga head toakaaslased, kellega saan väga hästi läbi.

Ma armastan oma kursust ja kooli ning kõike, mis siin koolimajas on. Siin on koolitoit peaaegu tasuta, jõusaalis saab käia (tuleb esitada õpilaspilet) ja huviringides osaleda tasuta. Koolil on tugev õpilasesindus (ÕE), mis tegeleb õpilaste heaolu nimel ning kooli juhtkond arvestab nende ettepanekute, mõtetega.

Tartu Kutsehariduskeskus on minu arvates väga luksuslik kool. Kuigi õppekava on õppurile tihe, siis on see väga oluline hea hariduse saamiseks (kui soovid omandada häid kutseoskusi). Valgamaa Rajaleidja kärjääriinfo spetsialist ütles mulle küll, et see kõik on kutsekoolide puhul tavaline, aga minu jaoks oli see uus ja väga üllatav. Üllatav on kool just oma nii paljude võimaluste poolest!

Laura-Maria Kiiser
IT-süsteemide nooremspetsialisti õppur
Tartu Kutsehariduskeskus

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net