Otsing

Logi sisse

Mälumäng november

Laupäeval, 25. novembril kogunesid kodutütarde ja noorkotkaste neljaliikmelised võistkonnad Valga Gümnaasiumi aulasse, et maha pidada Kodutütarde ja Noorte Kotkaste mälumäng.

Huvi esimest korda vabariiklikul tasandil toimunud mälulahingu vastu oli suur. Kodutütarde võistkondi oli kokku 15 ning noorkotkaste omi kümme. Seega hakkasid oma halle ajurakke ragistama 100 noort ning ka küsimusi, millele vastata, oli täpselt sada. Kuna küsimusi oli palju, kestis mälumäng terve päeva.

Turniir oli jaotatud voorudeks, igas voorus oli viis küsimust ning vahepeal olid puhkepausid. Küsimused olid ette valmistanud väga erinevad inimesed, teiste hulgas ka Kaitseliidu ülem kindralmajor Meelis Kiili. Küsimusi esitati noortele väga erinevatelt elualadelt - maailm ja mõnda, korvpall, naaberriik Läti, Kodutütarde organisatsioon, Noored Kotkad, riigikaitse, nutikas maailm, paranormaalsed nähtused, tsitaadid Eesti filmidest, Eesti ajalugu, esmaabi, imeline puitmaterjal, sugulussuhted, maailma ajalugu, kultuur ja kirjandus, varia.

Pikast ja väsitavast, kuid samas ka palju uusi teadmisi pakkunud võistlusest väljus tüdrukute arvestuses võitjana Valgamaa ringkond, kogudes 79 punkti. Teisele kohale tuli Tallinna 68 ning kolmandale kohale Võrumaa kodutütarde võistkond, samuti 68 punktiuga. Põlvamaa tüdrukud saavutasid viienda koha 62 punktiga.

Noorte Kotkaste arvestuses ei jätnud võõrustajad seekord külalistele mingeid võimalusi. Valgamaa noormehed võitsid esikoha 98 punktiga. Teine koht kuulus Lääne malevale ja kolmas Pärnumaa malevale, mõlemal 75 punkti. Võrumaa noorkotkaste laeks jäi seekord 68 punktiga viies ja Põlvamaa noortele 53 punktiga kaheksas koht.

Rein Säinas

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net