Otsing

Logi sisse

Mulgi konverents3.novembril toimus Tõrva gümnaasiumi aulas XI Mulgi konverents. Konverentsi eesmärgiks oli Mulgimaa Uhkuse väljakuulutamine ning järgmise MKI vanemale ametiketi üleandmine. Lisaks esinesid mitmed erinevad inimesed, tehes ettekandeid erinevatel teemadel.

Üks esinejatest oli Ingrid Veidenberg Eesti Päevalehest. Ingrid on Tõrvast pärit ajakirjanik, kes nüüdseks töötab Eesti Päevalehe laupäevalehe LP peatoimetajana. Samuti teeb õpetab ta inimesi meediaga suhtlema OÜ Meediakoolis, mis on tegutsenud juba pea 10 aastat.

Konverentsil oli pearõhk Mulgimaa meediasse toomisel. Näitena toodi Setomaa, keda ajalehtedes ja meedias näeb igapäevaselt. Ühe esinejana üles astunud Ingrid pakkus, et ka Mulgimaa võiks teha endale meedias reklaami kuulsate mulkidega. Publik pakkus välja kuulsateks mulkideks Lauri Pedaja, Sandra Vabarna, Hedvig Hansoni ja mitmeid teisi.

Ingrid rõhutas veel seda, et tuleb hoolega mõelda, mida ajakirjanikule öelda. Oluline on ennast õigesti väljendada. Näiteks „Ei kommenteeri!“ on ajakirjanikule suur maiuspala. Selline fraas tekitab ajakirjanikus jahiinstinkti ehk tunde, et on midagi varjata.

Mulgimaa konverents 2017Ajakirjanikku ei soovita Ingrid pidada ei sõbraks ega vaenlaseks. Ajakirjanik on koostööpartner oma sõnumi edastamisel üldsusele. Kui puistad südamelt asju ära, pead arvestama, et iga sõna kuulub ajakirjanikule ja kõike seda võib homsest ajalehest lugeda. Veel rõhutas ta, et firmadel, koolidel ja teistel ametiasutustel tuleks valida kindel inimene, kes suhtleb pressiga. Vastasel juhul võib vabalt ka koristaja vastata juhuslikult ajakirjaniku telefonikõnele ning jätta sündmustest vale mulje.

Kui soovid, et sinu ürituse ülevaade või lugu kindlasti meediasse jõuaks, saada pressiteade, aga ära pane selle pealkirjaks „Pressiteade“, vaid midagi sisulist. Infot mitteandvate pealkirjadega e -kirju on ajakirjanike postkastid täis ja on oht, et see jääb tähelepanuta. Mida tabavam ja huvitavam sa oled (ja seda juba pressiteate pealkirjaga), seda suurema tõenäosusega pääsed oma sõnumiga avalikkuse ette.

Viisakus, konkreetsus ja väike salapära on hea intervjuu eelduseks. Ingrid julgustab salvestama ajakirjanike numbreid, et oleksid kindel, kellega räägid ja kuhu sinu info jõuab ning et edaspidi oleks sul olemas kontakt, kelle poole pöörduda, kui on tarvis oma tegemistest teada anda.

Teele Mekk
Tõrva Gümnaasiumi abiturient

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net