Tagasisidet töövarjupäevast annavad ka tööandjad ehk varjutatavad: "Töövarjupäev on päev mida ootame põnevusega igal aastal. Kuigi meie juures on töövarjuks vahel ainult üks huviline, on tagasiside alati olnud positiivne. Eriti tore oli sel aastal, kui töövari, kes algul oli mures oma tuleviku pärast ütles päeva lõppedes, et edasised valikud said palju selgemaks."

Loe lisa

Nagu paljud teist teavad, siis toimus 20.-26. novembril töövarju nädal, millest meie koolis said osa võtta kõik 11. klassi õpilased. See teade oli väljas juba ammu, aga kui kätte jõudis see hetk kui pidi siis lõpuks ära ütlema kuna ja kuhu sa lähed, ei olnud mul ikkagi midagi ettenäidata. Oma ema kaudu sain ma siiski töövarjuks ühele Pärnu kuulsaimale maaklerile Kersti Reppo’le.

Ausalt öeldes ei olnud mul mingisuguseid ootusi. Jah, ma olen küll KV-st korterite kuulutusi uurinud ja omasin ettekujutust umbes sellisest vaiksest kontoris kohvi joomisest ja paberi majandusest, aga võin kõigile käsi südamel väita, et nii see nüüd küll ei ole.

Esimesel päeval sain tõesti proovida kontoris kätt paberite täitmises ning informatsiooni kogumises, kuid teisel päeval tegin ma palju selliseid asju, mida ma poleks kunagi maaklerite töökohustuste hulka arvanudki. Näiteks sain ma käija Kerstiga kaasas Notaris ühe maja müügilepingut vormistamas, fotograafiga müügikuulutuse jaoks ühte ülimalt kena korterit pildistamas ja peale seda veel Kilingi-Nõmmel ühel objektil maja näitamas ja teisel hindamas. Teise päeva lõpuks suutsin ma juba igat infokildu haarata ja kirja panna nagu oleksin sellega juba pikemat aega tegelenud kuigi ei teadnud paari päeva eest maakleri tööst midagi.

Ma nägin nende kahe päevaga nii palju erinevaid olukordi ja kuigi mulle öeldi, olid kõik üsna kerged ja midagi hullu ei olnud, siis tundsin ma ise ka pitsitust rinnus kui ma notari juures nurgas istusin ja erinevaid punkte lahti seletati ning ennast tähtsana, siis kui me toda korterit pildistama läksime ja ma pidin andmeid üles kirjutama. Kersti muutis kogu protsessi mulle väga mugavaks ja ma tundsin ennast vajalikuna, mis sellest, et ma reaalselt teist päeva üldse seda teinud olin. Ma ei vahetaks seda kogemust mitte millegi vastu!

Lisaks sain ma nii palju head nõu edasiseks eluks, et ma ei teagi millega ma selle ära teenisin. Kindlasti jääb mind kogu elu saatma tema mõte, et ükskõik, mida sa ka ei teeks,siis pead sa mõtlema, et sa oled selles kõige parem. Kersti Reppo on tõesti maailma parim maakler, vähemalt tema ise teab seda ja nüüd tean mina ka!
Pikemalt blogi postituses

Jaga seda artiklit sõpradega