Otsing

Logi sisse

Tantsutrenne Valgas hakkab läbi viima Mari VenskiEsmaspäeval, 26. augustil avab Valgas uksed Eesti vanim tänavatantsukool JJ-Street, kust on tuult tiibadesse saanud mitmed edukad noored tantsijad nii Eestis kui välismaal.

Valgas hakkab noori õpetama JJ-Street Crew liige Mari Venski, kes on saavutanud silmapaistvaid tulemusi üle Eesti, võistelnud välisriikides ning koolitanud ennast Mariah Carey ja Missy Elliotiga koostööd teinud profitantsijate poolt. Noortele tutvustab Venski hip-hop ja krump-stiile ning oodatud on igas vanuses huvilised.

Valga treeningute idee sai alguse positiivsest kokkupuutest sealsete noortega. „Valga noored ise koostasid 40 huvilisega nimekirja, pöördusid siis meie tantsukooli omaniku Joel Juhti poole ning tema suunas nad minu juurde, ” rääkis Venski. Seejärel moodustati ühine Facebooki grupp, kus üksteisega pidevalt kontakteeruti ja infot vahetati. Praegu on liikmeid üle 60. Eriti põnev ja meeldejääv kogemus oli Mari jaoks aga reaalne kohtumine Valga noortega, kus lisaks treeningule viidi läbi teisi lõbusaid tegevusi. Valgas oli kohal ka Joel Juht, kes rääkis noortele JJ-Street Tantsukooli loomisest, sihikindlusest ja eesmärkide saavutamisest. Suurepärase päeva lõpetas pannkookide küpsetamine ja seltskonnamängud koos JJ-Street Võru tantsutrupiga.

JJ-Street Tantsukooli tulekule Valga linna on suurel määral aidanud kaasa suurel määral noortekeskus. Noorsootööjuht Maarja Mägi peab JJ-Streedist lugu, sest noortele ei õpetata ainult tantsu, vaid tegeletakse ka noorsootööga. „Lapsed ei tule lihtsalt trenni ja ei lahku sealt, vaid nendega räägitakse elulistel teemadel, vajadusel aidatakse ja toetatakse neid muredes,” rääkis Mägi. Ta usub, et JJ-Street Tantsukool toob praegusele noorsootööle head vaheldust ja lisab noorte ellu uut värvi.

Noortel on võimalik tegeleda näitlemise, tantsu, laulmise ja kunstiga ning lüüa kaasa erinevates projektides. Lisaks noortekeskusele pakuvad koolid mitmeid spordivõimalusi. Mägi ütles, et probleem seisneb selles, et noored ei ole oma võimalustest piisavalt teadlikud ning poistele on huvitegevust vähem. Ta usub, et JJ-Streedil on võimalus ka rohkem poisse huvitegevusse kaasata.

Mari Venski eesmärk Valgas on tänavatantsu arendamine ja sealsete noorte potentsiaali rakendamine, näidates, et ka väiksematest linnadest pärit tantsijad võivad saavutada suuri tulemusi rahvusvahelisel areenil.Ta usub, et treeningud annavad olulist lisaväärtust Valga huvitegevustele.  JJ-Street Tantsukoolis tegelevad treenerid noortega personaalselt ja ka treeningute väliselt. Noore tantsuoskus pole esmatähtis, treenerid soovivad, et noore tulevik oleks edukas ka teistes eluvaldkondades. Mägi rääkis, et JJ-Street Tantsukool loob Valga noortele uued eeskujud. „Usun, et JJ-Streedis inimesed toetaksid noori ning oleksid neile olemas, kui noor vajab nõu ja teadmisi.”

Venski ütles, et soovib aasta pärast näha Valgas rohkem ambitsioonikaid noori, kes endasse ja oma eesmärkidesse täielikult usuvad. Näidistrennid JJ-Street Valga tantsutruppidega liitumiseks toimuvad 26. augustil ja 2. septembril Valga Kultuuri-ja Huvikeskuses. Täpsema info leiab JJ-Street Tantsukooli Facebooki lehelt.

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net