Otsing

Logi sisse

Mööbli lihvimine. Foto: Tuuli Mekk

Tankla Õpilasmaleva esimese töönädala lõpp juba paistab. Nädalavahetusel ootab noortel ees puhkus ja põnevad seiklused maleva kokkutulekul Kuutsemäel.

Helme rühma malevlased ütlevad justkui ühest suust: „Päevad on olnud siiani töökad, kuid väga lõbusad!“.

Helme rühm jaguneb tegelikult kaheks: üks grupp töötab Purde talus ning ülejäänud Marja talus. Üheskoos aga ööbitakse, süüakse ja veedetakse vaba aega siiski Marja talus. Noorte ülesanneteks on mööbli lihvimine, tänavakivide puhastamine aida koristamine, kivide, puude ja okste vedamine. Malevlased Piret Tirrand ja Kevin Kaasik arvavad, et kõige raskem töö on rohimine: "Kuid siiski tegime selle ära!“ ütles Kevin Kaasik uhkelt ning teised malevlased nõustuvad temaga 100%-liselt. Lemmiktööks kujunes noortel aida koristamine.

Helme malevarühm. Foto: Paul PoderatIlmataat pole olnud just väga lahke mõnusate suveilmade pakkumisega, kuid malevlased ennast ei heiduta. Are Saarma rääkis, et mõni päev küll sadas vihma, kuid see pole takistanud neil tööd tegemast ega üksteise seltskonda nautimast.

Maleval on lisaks töökogemuse saamisele positiivseid pooli veel. "Olen saanud palju tuttavaid," ütles Joosep Hiob lisades, et palju asju saab teha üheskoos. Merily Siirak ja Kersti Riit rääkisid, et neil on uute sõpradega väga palju nalja saanud ning Purde talus on kokku saanud Hullumeelne Nelik, kellel igav juba ei hakka. 

Malevlaste töönädal lõppeb reedel ning laupäeval sõidetakse üheskoos Kuutsemäele teiste malevarühmadega lõbusalt aega veetma. Peale kahepäevast akude laadimist ootab noori ees ka teine töönädal, kuid siis ootavad ees juba uued väljakutsed.

Noortemaleva toimumist rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF kaasrahastatud programmi „Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine“ kirjeldatud tegevuste raames.

Kivide vedamine. Foto: Tuuli Mekk

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net