Otsing

Logi sisse

20.-22. mail toimus Raplamaal Kehtna vallas kodutütarde ja noorkotkaste Mini-Põrgupõhja retk, kus said Valgamaa kodutütred teise ning noorkotkad kolmanda koha.

Retkel tuli kahe päeva jooksul läbida ligikaudu 30 km ja täita kontrollpunktides erinevaid ülesandeid. Võistkonnad pidid saama hakkama rajale kaasa võetud varustusega ja ilmasuguse kõrvalise abita.

Valgamaad esindasid kodutütred Maileen Pillaroo, Kaisa Kerge, Kaisa Ööbik, Laura Põder, kes saavutasid teise koha tüdrukute arvestuses ning üheksanda koha üldarvestuses ja noorkotkad Paul Poderat, Erki Vessin, Karel Kuus, Karel Sarv ning saavutasid poiste- ja üldarvestuses kolmanda koha.

Poiste sõnul oli rada väga lahe, eriti meeldis neile üheksas kontrollpunkt, kus tuli ronida mööda nöörirada tuletõrjevoolikutest tehtud ämblikuvõrgu vahel. „Vastutegevust oli üllatavalt palju, saime ikka mitmeid kordi eest ära joosta, aga õnneks ei saanud nad meid kätte ning seega võib rahule jääda retkega,“ rääkis Karel Sarv uhkusega.

Raja jooksul sai proovida telefoniside loomist, kus tuli valida endale töökorras välitelefon ning ühendada see sobivate juhtmetega ja seejärel edastada sõnum, mis oli seekord näiteks „Kell kuus Hommik“. Kuna rajal tuli liikuda kontrollpunktist kontrollpunkti, tuli antud andmete põhjal ka punktikoordinaadid kuhu edasi peab liikuma. Lisaks olid võistlusel veel ülesannetena paadisõit veekogul, luureülesanne, meditsiin, esemete otsimine, laskmine, sõlmede tegemine ja lõppes võistlus 2 km kiiretappiga, kus tuli võimalikult ruttu jõuda finišisse.

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net