Otsing

Logi sisse

Kaldavere turismitallu on kokku tulnud 113 noort kõigist Valgamaa piirkondadest. Valgamaa noorte suvekooli esimene tegus päev on mööda saadetud ning noored ennast Kaldaverre sisse seadnud.

Suvekooli päevakava on tihe ja mitmekülgne. Kuna selle aasta fookuses on mereteema, siis ka töötoad on vastavad alustades õngitsemise ja kanuutamisega ja lõpetades tuulelohe meisterdamisega. Noored on jaotatud loosiga seitsmesse kala nimedega gruppi, et ühes töötoas liiga palju inimesi poleks.

Töötubasid juhendavad oma ala spetsialistid ja noorsootöötajad. Esimesel päeval oli kaks töötuba. Esmamuljete põhjal on olnud siiani kõige populaarsem kokkamine. Seal valmistatakse kalakotlette ning fish and chipse (traditsioonilist briti pubitoitu).

Kaldaveres on piisavalt ruumi, et mahutada ära kõik noorsootöötajad ja noored, kuid kanuutamas käiakse Räimekas. Kanuudega ei sõideta mitte piki jõge, vaid mängitakse hoopis järvel jalgpalli. Kuna veega tuleb palju kokkupuudet, tuleb rääkida kindlasti sellega kaasnevatest ohtudest. Selleks, on kohale tulnud Päästeamet, kes teeb nii teoreetiliselt kui praktiliselt veeohutuskoolitust.

Õhtuks oli noorte ülesanne valmistada ette omalooming. Igale grupile oli ette antud üks märksõna ja üks lause, mida oma etteastes kasutama pidi. Kõik olid väga omapärased ja huvitavad. Pärast etteasteid vaadati öökino, kus jooksis „Lego film“. Terve öö üleval ei saanud olla, sest järgmine päev tuleb olla värske uuteks tegevusteks.

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net