Otsing

Logi sisse

7. oktoobril toimus Pärnu kontserdimajas Aasta Õpetaja gala, kus jagati tunnustusi mitmetes kategooriates. Aasta suunaja tiitli pälvis Saima Tell Keeni Põhikoolist.

Saima on ääretult tore ja soe isiksus. Temaga rääkides või temast koolimajas möödudes oli tunda sellist tohutult positiivset energiat, mis tema stoiliselt, kuid rõõmsalt näoilmelt tunda võis.

Saima tunnid olid alati sellised, kuhu võis minna suurima heameelega. Temas oli seda vanakooli karmi kätt, kes suutis tunnid läbi viia äärmiselt huvitavalt ning samal ajal ka modernselt. Saima oli suurepärane karjäärispetsialist. Ta tegi oma tööd südamest ning suunas ja aitas nii mind kui ka kõiki teisi õpilasi karjäärivalikul parimale teele.

Saima juhendamisel olen osa võtnud ning saavutanud häid tulemusi mitmetes ettevõtlusprogrammides, maakonna võistlustel ning teinud ka Tema juhendamisel põhikooli lõpueksami hindele "5". Sellel kõigel on kindlasti ka oma roll minu senisel käekäigul. Täna õpin ma Hugo Treffneri Gümnaasiumis ning tegelen õpilasfirma ja ettevõtlusega ka laiemas pildis.

Saima oli, on ja jääb legendaarseks persooniks Keeni koolis. Julgen sajaprotsendiliselt väita, et ei ole ühtki Keeni Põhikooli lõpetanud inimest, kellel ei tuleks Saima nime kuuldes meelde lause "Ole hea sõber ja tule sealt aknalaualt alla" või mõni muu vahva seik.

Brandon Undrus
Keeni Põhikooli vilistalne
Hugo Treffneri Gümnaasiumi õpilane 2017

Haamer käekotis?! vimkameister Saima

Saima koolSaima on olnud minu kolleeg üle 20 aasta. Nende aastate jooksul olen täheldanud tema pühendumust oma töösse, olenemata sellest, millised on parajasti olnud tema tööülesanded.

Saima on nii õpetaja kui kolleegina nõudlik, aga ka õiglane ja vajadusel tõsine. Kõige selle juures on temas piisavalt krutskeid, et teha nalja nii õpilaste seltsis kui ka visata vimkasid kolleegidele. Nt ükskord autoteenindusse sõites leidsin enda käekotist haamri (antud leiu põhjustajaks oligi Saima).

Ta on alati laste õiguste eest väljas ning teeb omalt poolt kõik, et lapsi koheldaks hästi. Saima pidas oluliseks, et arvestataks laste erisusi ja hoolitsetaks selle eest, et neil oleks tugi, et nad tunneks end aktsepteerituna.

Karjäärikoordinaatorina hoolitses ta selle eest, et noored oleksid oma võimalustest teadlikud. Ta organiseeris erinevaid väljasõite haridusmessidele ja gümnaasiumitesse, tutvustas kohalike ettevõtjate tööd. Saima teadis, kui oluline on, et ka väikese maapõhikooli noored omaksid vajalikku informatsiooni. Pakutud võimalused aitasid noortel oma tulevikku planeerida ja õigeid valikuid teha.

KarjääriringreisSaima on olnud ka minu poja klassijuhataja. Ta oli ääretult tegus ja aktiivne. Ta utsitas enda klassi õpilasi osa võtma rahvatantsuringist lausa 6 aastat, organiseeris kostümeeritud volbriõhtuid koos üle lõkke hüppamise ja vorstide grillimisega, valmistas õpilasi ette infootsinguvõistlusteks ja aitas neil majandusõppetunnis paberjäätiseid meisterdada.

Saima on soe ja suure südamega inimene!

Marina Varjun
Keeni Põhikool
Eripedagoog-nõustaja

Jaga seda artiklit sõpradega

Lehekülge haldab ja majutab:

MTÜ Valgamaa Noorsootöökeskus Tankla © 2009–2024    |    Saada oma uudis: tankla@tankla.net